Wednesday, 26 November 2014

PROMOSI NOVEMBER 2014.

Assalamualaikum...
In Sha Allah masalah telah dikenalpasti...
Dan...
Penyelesaian telah dibuat...

Alkisahnyer sekarang laptop dah rosak..kn beli baru..

Tapi xpe sbb sayangkan Shaklee dan customer2 & bakal cutomer ummi dah install blogger dkt android ni...

Hihi...maaf ya...panjang pulak intro malam ini..

Mata dah mengantuk sbenarnya..tapi umumkan promosi untuk bulan ini.

OMEGA GUARD
BELI 6 FREE 1

KALAU BELI 2 BOTOL ADA LESS 5% TAU..

Anda yang memang consume Omega Guard boleh hubungi ummi

012-945.8843
Wassap/telegram

Ur trusted SID

Thursday, 11 September 2014

PENYAKIT KULIT DAN SHAKLEE

ASSALAMUALAIKUM...
SELAMAT PETANG UOLLSSS.....

Ok petang ni ummi nak share pasal penyakit kulit...
uollss tahu x ape yang dikatakan penyakit kulit?

Sepanjang pembacaan ummi penyakit kulit termasuklah:-
1. Ruam
2. Gatal-gatal
3. Jerawat
4. Panau
5. Kudis
6. Eczema
7. Dll

Beberapa penyebab penyakit kulit:-
1. Bakteria
2. Alergik
3. Keturunan
4. Virus
5. Daya tahan tubuh lemah
6. Kulat dll

DENGAN SHAKLEE UMMI SYORKAN GUNA

1. BASIC H= mandi dengan bancuhan Basic H
2. HERB- LAX= membuang toksin2 didalam badan melalui pembuangan najis.
3. ALFAFA= mengandungi klorofil yg sangat tinggi dan bagus untuk membantu masalah penyakit kulit.
4. NUTRIFERON=untuk memperkuatkan sistem imun..
5. HERBAL BLEND= untuk sapu dibahagian kulit yg sakit







BOLEH DAPATKAN SET PENYAKIT KULIT INI DISINI.

                                                              
                                                              ATAU

BOLEH WASSAP UMMI 012-945 8843
KONSULTASI PERCUMA SELEPAS PEMBELIAN

Your Trusted's Shaklee Independent Distributor (1102897)
Area Terengganu (COD Kuala Terengganu-Mydin,Giant, Gong Badak(Giant),Manir)

Jangan risau ummi juga lakukan penghantaran ke seluruh malaysia melalui Poslaju/GDex



Thursday, 4 September 2014

DOUBLE PROMOTION FROM SHAKLEE!!

WOW!!!
TERKEJUT BILA DAPAT TAHU BULAN INI SEPTEMBER 2014 ADA 2 PROMOSI..

PROMOSI IBU DAN ANAK KAMI PANGGIL.

SHAKLEE COLLAGEN POWDER
BUY 6 FREE 1.
DAPAT JUGAK FREE MEMBERSHIP N CASH BONUS NEXT MONTH.




INI ADALAH TESTIMONI YANG BERJAYA!






MEAL SHAKES
BUY 3 FREE 1..

XPERCAYA? BETUL BELI 3 TIN MEAL SHAKES DAPAT FREE 1TIN..OWH SANGAT JIMATTTTTTT OKEY...!!



TUNGGU APE LAGI?

JOM ORDER!!

wassap/telegram ummi
012.945.8843


I'M BACK!!

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

ASSALAMUALAIKUM...

Selamat petang semua..
Lama menyepi bukan sebab xaktif tapi sebab lappy kesayangan yang banyak berjasa rosak dan tidak dapat diselamatkan lagi....

Jadinya hanya guna hp...
Susah nak update blog pakai hp...hihi...(Alasan lagi...).


MASJID TERAPUNG, KUALA TERENGGANU.


Wednesday, 16 July 2014

SAHUR..SAHUR..!!


ASSALAMUALAIKUM SEMUA.

Alhamdulillah.. segala puji pujian hanya untuk Allah..

Macam mane puasa hari ni? berbuka nanti menu apa?
Ummi hari ni berbuka dekat luar...alhamdulillah rezeki...

Tapi kan sahur tadi xsempat nak makan nasi..ummi buat daging masak kicap.. Dah siap hidang anak yg no3 bangun...nk menyusu....so mintak abang makan sahur dulu.. 

5minit sebelum imsak kat sini imsak pukul 5.29 pagi...anak siap menyusu...Abang dah nak siap sahur...

Nak makan nasi xsempat dah.. so..ambil shaker masukkan 2sudu besar ESP dengan satu sudu MEAL SHAKES...bancuh dengan air masak....shake2 terus minum...lepas tu sempat makan kurma 2biji dengan segelas air masak guna shaker tu...Itu aje.. Tapi alhamdulillah masih bertahan..xde la rase xlarat sangat..

YES energy itu penting untuk ibu BF/ menyusu macam ummi...nak urus rumah..anak2 lagi...

So ummi2, ibu2, mama2...boleh dapatkan ESP, MEAL SHAKES dari ummi buat stok kalau xsempat nak sahur macam ummi...hihi...sangat membantu...



gambar ini masa beranak dua..hihi..
   

Boleh klik DISINI untuk mendapatkannya...

ATAU

BOLEH WASSAP UMMI 012-945 8843
 
KONSULTASI PERCUMA SELEPAS PEMBELIAN

Your Trusted's Shaklee Independent Distributor (1102897)
Area Terengganu (COD Kuala Terengganu-Mydin,Giant, Gong Badak(Giant),Manir)

Jangan risau ummi juga lakukan penghantaran ke seluruh malaysia melalui Poslaju/GDex.

ISTEMEWA IBU SELEPAS BERSALIN


ASSALAMUALAIKUM...

18 RAMADHAN 1435H

Selamat malam semua...
Malam ni ummi nak share tentang set berpantang shaklee..

YES...ummi memang consume set berpantang dari shaklee selepas bersalin anak yang ketiga ini...

Apa yang ummi ambil adalah:-
1. Esp
2. Vita c sr 
3. Vitalea
4. Zinc Comlex
5. Ostematrix

Ummi sangat suka dengan set ini kerana ummi rasa bertenaga, x ada la rasa letih sangat, luka bersalin cepat sembuh, proses pembuangan air besar pun xsakit...berjalan lancar..hihi...dan lagi susu badan pun pekat..



Ini adalah set berpantang shaklee yang lengkap ya...

Dulu semasa anak pertama dan ke2 ummi ambil set bersalin yang lain. Memang dapat rasa perbezaannya. Bukan produk itu tak bagus tapi lebih pada tak sesuai dengan ummi...

So ummi2, ibu2, mama2 sekalian boleh cuba set berpantang ini. Ia boleh diambil sejurus selepas kita bersalin, boleh diambil walaupun anak kena jaundice. Tak ada masalah..In Sha Allah..

Boleh klik DISINI  untuk mendapatkannya.


ATAU

BOLEH WASSAP UMMI 012-945 8843

KONSULTASI PERCUMA SELEPAS PEMBELIAN

Your Trusted's Shaklee Independent Distributor (1102897)
Area Terengganu (COD Kuala Terengganu-Mydin,Giant, Gong Badak(Giant),Manir)

Jangan risau ummi juga lakukan penghantaran ke seluruh malaysia melalui Poslaju/GDex.

Thursday, 10 July 2014

BEERPUASA DENGAN SET MIGHTY 3 GEMS!!


ASSALAMUALAIKUM.....
SELAMAT MALAM SEMUA.........

ALHAMDULILLAH SUDAH 12 RAMADHAN...
macam mane puasa?

Ramadhan tahun ini sangat berbeza sebab ummi ada 3 minuman hebat ni..
ummi minum semasa sahur..

Best tau..ummi ni bf ummi...sangat memberi tenaga, susu pun still cuku untuk my baby...
Lagipun minuman ni buatkan kita xrasa dahaga sangat...yes seriously sangat2 membantu..

Iyalah dengan 3 orang puteri yg masih kecil bayangkan kesibukkannyer...

INILAH 3 PRODUK MINUMAN HEBAT ITU...




Boleh klik DISINI untuk mendapatkannya.

ATAU

BOLEH WASSAP UMMI 012-945 8843

KONSULTASI PERCUMA SELEPAS PEMBELIAN

Your Trusted's Shaklee Independent Distributor (1102897)
Area Terengganu (COD Kuala Terengganu-Mydin,Giant, Gong Badak(Giant),Manir)

Jangan risau ummi juga lakukan penghantaran ke seluruh malaysia melalui Poslaju/GDex.

Tuesday, 8 July 2014

OSTEMATRIX....MY SUPPLEMENT!


ASSALAMUALAIKUM SEMUA...

Malam ni nak share tentang Ostematrix.
Ostematrix ni ummi ambil semasa ummi tengah pregnant.
Sangat bagus kalau anda sering mengalami kaki cramp, kejang mengkarung, simpul biawak pun orang panggil..hihi macam2 nama dan maknanya hanya satu iaitu kekurangan kalsium.. lebih parah kl musim hujan.

Sakit!! boleh sampai menangis...itulah  salah satu pergorbanan kita sebagai ibu... Kita sayangkankan anak2 kita..kita sayangkan diri kita. Fitrah manusia inginkan kesihatan. Semua tak nak sakit.

Ok lah kita tengok kebaikan daripada Ostematrix ni.. 




Bukan itu saja tau.. ia adalah lebih daripada kalsium...


Sangat best tau...pengalaman saya seawal 3malam pengambilan dah rasa effect dia. Pagi2 mesti lawas ke tandas...jangan salah faham ye..sikitpun perut tak sakit sebab dia bertindak memperbaiki aktiviti usus kita...

Kaki pun xpernah cramp selepas mengambilnya. Gigi pun ok..gusi sihat..bila gosok gigi, dah kurang berdarah...

Boleh klik DISINI untuk mendapatkannya.


ATAU

BOLEH WASSAP UMMI 012-945 8843

KONSULTASI PERCUMA SELEPAS PEMBELIAN

Your Trusted's Shaklee Independent Distributor (1102897)
Area Terengganu (COD Kuala Terengganu-Mydin,Giant, Gong Badak(Giant),Manir)

Jangan risau ummi juga lakukan penghantaran ke seluruh malaysia melalui Poslaju/GDex.




KENANGAN DENGAN MEAL SHAKES


ASSALAMUALAIKUM SEMUA....

Hari demi hari telah berlalu....
Peristiwa semalam dijadikan iktibar, sempadan, kenangan.....
Hari ini dan seterusnya kita lalui dengan indah....dengan penuh pengisian....

Masih ingat lagi 6bulan yang lepas (lebih kurang lah ye) saya begitu bosan, rungsing, takut... Apa yang saya bosankan? rungsingkan? takutkan? saya takut nak pergi klinik kesihatan/ desa.. 

Sebab ape? saya bosan dibebel, diherdik kerana ke2-2 anak saya kurang berat badan,, dalam line kuning nak kemerah... Anak2 saya kurang makan...

Sudah bermacam jenis vitamin/ supplement sy bagi tapi xberjaya menaikkan selera anak saya untuk makan.




Saya google cara nak naikkan selera makan kanak-kanak...dari cara tradisional hingga lah kepada supplement. saya jumpa pasal MEAL SHAKES... memang menarik dan saya ingin cuba untuk anak saya...

Selepas mengetahui harganya saya berfikir 2x.. dipendekkan cerita saya nampak produk SHAKLEE diwall fb saya. Rupenya sepupu saya jual produk ni. selepas berbincang dengan suami dan sepupu akhirnya saya join ahli SHAKLEE dengan bermodalkan RM65. 

Sekarang saya rasa sangat berbaloi dengan pelaburan saya. Anak2 saya sudah selera makan. berat dah bertambah, xperlu lg pergi klinik sebulan sekali...YAHOOOO...!

Ummi2, ibu2, mama2 yang ada masalah macam saya cubalah meal shakes. In Sha Allah membantu.



Boleh klik DISINI untuk mendapatkannya.


 ATAU

BOLEH WASSAP UMMI 012-945 8843

KONSULTASI PERCUMA SELEPAS PEMBELIAN

Your Trusted's Shaklee Independent Distributor (1102897)
Area Terengganu (COD Kuala Terengganu-Mydin,Giant, Gong Badak(Giant),Manir)

Jangan risau ummi juga lakukan penghantaran ke seluruh malaysia melalui Poslaju/GDex.

Sunday, 6 July 2014

ECZEMA OH ECZEMA



Assalamualaikum semua pembaca...

Hari ni dah 7 Ramadhan...macamane? mesti seronok kan..Alhamdulillah syukur Ya Allah masih dipanjangkan umur menemui Ramadhan tahun ini... 

Bila anak-anak dah tdo ni baru lah dapat ummi update blog ni...

Ok lah tadi tengah belek2 fail dalam group kami dan terjumpa gambar tentang ezcema..



Inilah gambarnyer...
bila melihat gambar ini baru lah teringat belakang telinga anakanda tercinta. Seperti ini tapi tak seteruk ini la.. kulit ye macam bersisik dan kadang2 nampak dia menggaru.

Serius cakap ummi tak tahu pun itu adalah eczema...huhu...
Sampai la malam ni.

Anak ummi tu berumur 1 tahun 10bulan perempuan.
Memang perasan pasal belakang telinga dia tu dari dulu(masa dalam pantang lagi).
Dan dalam seminggu 2 lepas perasan luka tu dah sembuh walau tak 100% lagi. Kepingan kulit kering tu pun dah  tak da. 

Mmmm magic...

Dalam bulan 2@3 baru ni ummi start bagi anak2 MEAL SHAKES sehingga sekarang...dengan tujuan nak tambah selera makan anak2.

Alhamdulillah disamping berat anak2 bertambah xsangka ezcema anak ummi yg no 2 tu dah semakin baik.

Memang salah satu kebaikan MEAL SHAKES adalah merawat ezcema.

So ummi2,mama2,ibu2 sekalian kalau ada masalah yang sama boleh dapatkan MEAL SHAKES @ SET RAWATAN EZCEMA KANAK2.

Boleh klik DISINI untuk pembelian.



ATAU

BOLEH WASSAP UMMI 012-945 8843

Trusted your's Shaklee Independent Distributor 1102897
Area Terengganu (COD Kuala Terengganu-Mydin,Giant, Gong Badak(Giant),Manir)

jangan risau ummi juga lakukan penghantaran ke seluruh malaysia melalui Poslaju/GDex.

Friday, 4 July 2014

TIPS MENYUSU DENGAN JAYANYA.


Bestkan kalau dapat menyusu bayi kita sampai berumur 2tahun.? tapi ramai juga kaum ibu yang mengadu susu xcukup la, susahla, malu menyusu dikhalayak ramai...dll..

Ok sebenarnya semua ibu dapat peluang itu dan sama ada kita nak atau tak nak je.. Sangat rugi jika bayi yang berusia 2,3bulan sudah tidak mendapat susu ibunyer lagi.

So korang yang nak teruskan misi menyusu dengan jayanya jom ikuti cara "power pumping".




Sambil tu leh amalkan set menyusu shaklee 100% semulajadi, selamat dan berkesan.



INI ADALAH SET MENYUSU LENGKAP SHAKLEE YANG TERDIRI DARIPADA:-

!. ESP>Komposisi utama susu ibu adalah protein. Protein adalah makanan sel. Sel perlukan protein drp makanan berkhasiat yang diambil.

2.ALFAFA>Membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU.

3.OSTEMATRIX>Komposisi vitamin yang tinggi di dalam susu ibu adalah kalsium.  Kalsium penting untuk membina darah, membina tulang, gigi dan saraf manusia.

4.B-COMPLEX>Lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh lebih bertenaga, otak lebih fokus dan emosi yang stabil, ceria dan gembira.

5.VITA-LEA>Sangat perlu demi memastikan tubuh menerima zat dan vitamin yang penting untuk memastikan kesihatan diri yang optimum.

6.VITA-C>Bertindak sebagai antioksidan dan meningkatkan sistem imunisasi badan.



NAK CUBA SET MENYUSU SHAKLEE?
Boleh klik DISINI untuk pembelian.

WASSAP UMMI 012-945 8843

Your's trusted shaklee independent distributor 1102897

Area Terengganu (COD Kuala Terengganu-Mydin,Giant, Gong Badak(Giant),Manir)
jangan risau ummi juga lakukan penghantaran ke seluruh Malaysia melalui Poslaju/GDex.

Wednesday, 2 July 2014

VIVIX...TONIK SEMULAJADI YANG HEBAT


Tadaa....uollss bulan julai 2014 adalah bulan untuk:-

PROMO JULAI 2014

BELI 6 PERCUMA 1

VIVIX.!!!!!


Best-best..siape yang xnak cantik kan tambah2 kita orang perempuan..semua nak cantik,awet muda gitu...
Memandangkan mata pun dah mengantuk nk bangun sahur pulak nanti jadi korang feel free lah ye untuk lihat dan baca tentang vivix ni ye..



Revolusi Terbaru dari ShakleeVivix® Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 

Vivix® mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  

Bakal dipatenkan tidak lama lagi.  Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.

JOM KITA TENGOK MANFAAT VIVIX.


1botol =150ml = dua bulan mengikut pengambilan
Harga retail 1 botol= RM475.00


NAK?
Boleh klik DISINI untuk pembelian

MEH PAKAT WASSAP UMMI 0129458843

Trusted your's Shaklee Independent Distributor 1102897
Area Terengganu (COD Kuala Terengganu-Mydin,Giant, Gong Badak(Giant),Manir)

jangan risau ummi juga lakukan penghantaran ke seluruh malaysia melalui Poslaju/GDex.


Tuesday, 1 April 2014

PROMO APRIL 2014!!!!




Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia.  Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas.  Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh. 
Lebih daripada Sekadar Kalsium


OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.



1botol =120kaplet = sehingga sebulan mengikut pengambilan
Harga retail 1 botol= RM61.00

NAK?

MEH PAKAT WASSAP UMMI 0129458843

Trusted your's Shaklee Independent Distributor 1102897
Area Terengganu (COD Kuala Terengganu-Mydin,Giant, Gong Badak(Giant),Manir)

jangan risau ummi juga lakukan penghantaran ke seluruh malaysia melalui Poslaju/GDex.

Wednesday, 26 March 2014

SET TEKANAN DARAH RENDAH




Jika tekanan darah anda 90/60 atau bawah dari itu anda sebenarnya mengalami tekanan darah rendah@ 'low bp'. 

Antara tanda 'low bp':-
# pening kepala
# pengsan/ pitam
# muka pucat
# sering berpeluh
# cepat lelah/sesak nafas

SET TEKANAN DARAH RENDAH SHAKLEE
# VITA-LEA
# VITA-C SR
# B-COMPLEX

boleh membantu anda mengatasi masalah tersebut.





Harganya sehebat, setanding khasiatnya...
HARGA RETAIL =RM235

Nak harga lebih murah?
jom jadi ahli...anda pasti xrugi!!!

  WASSAP UMMI 012-945 8843

Trusted your's shaklee independent distributor 1102897
Area Terengganu (COD Kuala Terengganu-Mydin,Giant, Gong Badak(Giant),Manir)
jangan risau ummi juga lakukan penghantaran ke seluruh Malaysia melalui Poslaju/GDex.

Monday, 24 March 2014

GLA PERBETULKAN HORMON ANDA


PERIOD XTERATUR,
XDATANG WALAU X MENYUSU ANAK?
XSEDAP BADAN SEBAB PERIOD XDATANG..........

# sy cadangkan anda amik GLA Complex untuk betulkan hormon anda......
# period keluar..badan terasa segar!!!

aini/kak ra
012-945 8843












Harganya sehebat, setanding khasiatnya...
HARGA RETAIL =RM91.25

Nak harga lebih murah?
jom jadi ahli..anda pasti xrugi!!!

 WASSAP UMMI 012-945 8843

Trusted your's shaklee independent distributor 1102897
Area Terengganu (COD Kuala Terengganu-Mydin,Giant, Gong Badak(Giant),Manir)
jangan risau ummi juga lakukan penghantaran ke seluruh Malaysia melalui Poslaju/GDex.

Friday, 21 March 2014

NAK TAMBAH PENDAPATAN? GAJI XCUKUP...?


Khas untuk anda yang tercari-cari sumber untuk mendapatkan side income yang boleh dijalankan sepenuhnya secara online..

Inilah bisnes yang tepat untuk anda.

Boleh kerja ikut waktu yang anda suka, takde limit waktu, yang penting rajin berusaha setiap tengah bulan mesti bonus akan masuk ke account anda terus.

Ramai yang telah berjaya dan terbukti, kita hanya perlu copy dan paste sahaja bagaimana mereka buat hingga berjaya.

Modal hanya serendah rm75 untuk starter kit dan pos , anda tak perlukan modal untuk menyimpan stok, juga tak perlu keluar untuk tujuan pengeposan segala2 di lakukan secara online dan pelanggan akan terus menerima produk mereka!

pm/wassap untuk maklumat terperinci.


Noraini Yusoff
012- 945 8843


# UNTUK MEREKA YANG MEMPUNYAI HATI YANG KENTAL, X MUDAH MENGALAH,

SET LENGKAP UNTUK PESAKIT RESDUNG


SET VITAMIN SHAKLEE UNTUK PESAKIT RESDUNG

# ramai yang dah sembuh....sy syorkan anda mencuba.. dengan izin ALLAH..tak akan mengecewakan...

B-COMPLEX= agen penenang dan penstabil hormon
VITA-C COMPLEX= anti oksidan dan membaiki sel2 yang rosak
ALFAFA= mengandungi klorofil untuk membantu mengurangkan keradangan dan gatal2...






ANTARA TESTIMONI YANG BERJAYA MENYELESAIKAN MASALAH RESDUNG MEREKA





HARGA RETAIL =RM200.00

Nak harga lebih murah?
jom jadi ahli..anda pasti xrugi!!!!

WASSAP UMMI 012-945 8843

Trusted your's shaklee independent distributor 1102897
Area Terengganu (COD Kuala Terengganu-Mydin,Giant, Gong Badak(Giant),Manir)
jangan risau ummi juga lakukan penghantaran ke seluruh Malaysia melalui Poslaju/GDex.

PILIH..PILIH!! SET BUGDET SHAKLEE..!!!

JOM TENGOK SET BUDGET SHAKLEE..
# PILIH YANG MANA BERKENAN N PM/WASSAP ME...4 MORE INFORMATION..

ummi
012-945 8843






CEPAT2!!!!

PELBAGAIKAN RESEPI MEAL SHAKES UNTUK ANAK & ANDA!!

Antara resepi Meal Shakes yang MARVELLOSSS.......
MUST TRY...

# bukan untuk kanak-kanak je tau... orang dewasa pun leh minum...wangi baunya....


TIPS UNTUK KURUS


Tips kurus...Kenapa perlu minum banyak air masak?

+73% badan kita adalah cecair..
+setiap 25kg berat badan kita yang ideal perlu minum 1liter air..
+WHO

1. Membantu mengurangkan berat badan.apabila terasa lapar cuba minum air kerana sel2 badan yang sebenarnya kekurangan air..
2. Air membantu membakar kalori dan meningkatkan metabolisma badan.
3. Air mengeluarkan toksin melalui sistem kumuhan.
4. Air membantu melancarkan peredaran darah.
5. air membantu anda menyembuhkan sembelit.
6. Air membantu melancarkan sistem badan.
7. Air membantu proses penghadaman.

# Jangan cakap minum 3liter air sehari boleh buatkan perut u buncit ok....no no no.... 


Thursday, 20 March 2014

14 RESEPI MARVELOS ESP


DISINI UMMI SHARE RESEPI YANG BOLEH KORANG CUBA DENGAN ESP





DAPATKAN SEKARANG!!! 

 MEH PAKAT WASSAP UMMI 012-945 8843

5 TABIAT MENYEBABKAN GEMUK


(1) Makan makanan rendah/bebas lemak- Pasti anda berasa pelik mengapa makanan yang lebih sinonim sebagai cara terbaik untuk kurus tetapi sebenarnya menjadi punca gemuk. Berdasarkan kajian yang telah dilakukan, sememangnya kandungan kalori didalam makanan rendah/bebas lemak adalah sedikit. Tetapi ia akan membuatkan seseorang untuk berasa lapar lebih cepat. Tidak semestinya makanan yang mengandungi banyak kalori anda perlu elak seratus peratus. Anda dinasihatkan untuk mendapatkan perancangan pemakanan yang betul dari pakar.
  
(2) Tidur terlalu sedikit/banyak- Hasil daripada kajian Wake Forest, seorang yang tidur kurang daripada 5 jam akan meningkatkan risiko perut buncit sebanyak 2 setengah kali ganda. Manakala seorang yang tidur melebihi daripada 8 jam pula akan meningkatkan risiko sebanyak 3 kali ganda. Masalah tidur adalah merupakan punca gemuk yang utama.


(3) Minuman bergas- Kajian mendapati bahawa seorang yang minum 1 atau 2 tin minumun bergas sehari akan meningkatkan punca gemuk sebanyak 33 peratus. Penyelidik membuat teori bahawa pemanis buatan akan meningkatkan lagi selera makan seseorang.

(4) Elak waktu makan- Berdasarkan kajian oleh Calorie Control Council, 17% rakyat Amerika bersetuju bahawa mereka mengelak waktu makan semata-mata untuk kurus. Tetapi ia sebenarnya akan meningkatkan risiko punca gemuk. Ini kerana apabila anda tidak makan, ia akan melambatkan pergerakan metabolisme dan akan meransang seseorang untuk berasa lapar. Peratus anda makan secara berlebihan pada hidangan seterusnya adalah tinggi.

(5) Makan terlalu cepat- Hasil daripada kajian Journal of the American Dietetic Association mendapati bahawa seseorang yang makan dengan cepat biasanya akan makan secara berlebiham. Ini kerana perut akan mengambil masa sekurang-kurangnya 20 minit untuk memberitahu otak bahawa anda telah mendapatkan makanan yang secukupnya. Ia adalah merupakan punca gemuk utama yang ramai masih tidak sedari.

BEZA ESP DENGAN SOYA BIASA


Sejak akhir2 ni..ramai sgt yg bertanya dan meragui khasiat ESP dan menyamakan dengan sumber soya biasa..kat sini saya buat sedikit summary dan pemahaman supaya setiap kite yg ambil ESP mengambilnya dengan ilmu dan dengan ilmu itu baru kite yakin dan bila yakin baru laa khasiatnye akan betul2 terserap dan diserap sepenuhnya oleh badan dan memberikan hasil yang kite inginkan...makan tanpa ilmu tak bermakna apa2 malah akan memberi impak yg tak bgs sebab kite akan mudah goyah dan ketidakyakinan itu sendiri akan memungkinkan kite tak mendapat khasiat yg sepenuhnya dari ape yg kite makan dan ambil...

ESP ialah protin..kenapa protin penting?


  • Sbb Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti Membina sel-sel baru, Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru, Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru.
  • APA yg BEST tentang ESP ?merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian, Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol Dan Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif, disamping Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna. ESP juga Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.Kandungan lemak dlm ESP sangat minum iaitu (1gm) Dan Tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah. Dan plg penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga
  • Kelebihan ESP Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri, Bantu hilangkan parut jerawat di muka, Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih, Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur, Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.ESP juga Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.
  • ESP jika diambil bersama supplement2 lain akan bantu penyerapan yg lebih baik semua supplement yg kita ambik..cepat menyerap dan kesan yg lebih baik berbanding mereka yg tak ambil bersama ESP.

part tu sure dah tau kan..so..nak tau kenapa ESP soya BERBEZA daripada soya biasa?? JOM BACA 7 KRITERIA PENTING ESP :

INFO : Produk -ESP - 7 kriteria/panduan/guideline utk memilih suplemen SOY PROTEIN


  • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
  • Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan
  • Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
  • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
  • Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
  • Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium.
sumbermamafaiz
 

SILA KLIK

Blogroll

LIVE TRAFFIC